Trendy koken

In deze module leer je een volledig menu bereiden. Traditionele gerechten worden in deze module vervangen door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de trends van nu (wokken, Europese keuken, niet Europees, licht en gezond koken).

Voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden worden verwerkt in hedendaagse gerechten.

In deze module leer je diverse trendy kooktechnieken.

 

inhoud

In deze cursus komt onder meer volgende inhoud aan bod:

  • Aperitiefhapjes bereiden
  • Varkens-, runds-, kalfs- en lamsvlees panklaar maken en bereiden
  • Vis, schaal- en schelpdieren bereiden
  • Bijpassende sauzen bereiden
  • Diverse soorten deeg bereiden
  • Verse kruiden gebruiken
  • Aardappel-, rijst- en groentebereidingen klaarmaken
  • Chocolade verwerken
  • De nodige veiligheids- , milieu- en hygi├źneregels in acht nemen.

 

doelgroep

De gerechten die in deze cursus aan bod komen onderscheiden zich door hun eenvoud maar worden toch mooi gepresenteerd en zijn daardoor uitermate geschikt voor mensen die net iets meer verwachten dan de dagdagelijkse keuken.

 

gewenste voorkennis / toelatingsvoorwaarden

Gewenste voorkennis: cursus basis koken.

 

TE DOWNLOADEN DOCUMENTEN

Uurrooster Koken Bree 2018-2019

Uurrooster Koken Maaseik 2018-2019

Uurrooster Koken Eisden 2018-2019

 

lesplaatsen

Bree – Eisden – Maaseik