Spaanse avond op CTT Limburg

Spaanse avond op CTT Limburg

Op vrijdag 23 maart vond er in Waterschei een Spaanse avond plaats. Onze leerkrachten Spaans hadden gezorgd voor een spannende kwis én voor Luis, een sympathieke Spaanse kok die tijdens de kwis terplekke een reuzegrote paella bereidde.

De kwis werd volledig in het Spaans gepresenteerd en omvatte 6 boeiende rondes. Eerst was er een ronde over Spaanstalige series op Netflix. Daarna bestudeerden de kwissers foto’s van steden genomen vanuit de lucht. Vervolgens pijnigden ze in de ABC-Ronde hun hersenen over een aantal definities van woorden. Er was ook een fotoronde waarbij je telkens een woord moest verzinnen bij 4 gegeven foto’s. Tijdens een mooie kunstronde moesten de kwissers aangeven welk onderdeel er ontbrak in 10 beroemde Spaanse of Zuid-Amerikaanse schilderijen. Tenslotte werd tijdens de actualiteitsronde getest of onze cursisten ook af en toe het nieuws volgen (dat bleek wel degelijk het geval te zijn)!

Na de derde ronde konden alle kwissers genieten van de kleurrijke en heerlijk geurende paella en een glaasje wijn. Vervolgens trokken de enthousiaste groepen weer naar de kwistafels voor de volgende drie rondes.

De lesgevers stelden tevreden vast dat alle teams het er goed vanaf brachten en de totaalscores lagen bij gevolg ook dicht bij elkaar. Op de tweede plaats eindigden zelfs vier teams ex aequo. Een schiftingsvraag over de juiste diameter van de paellapan bood hier een oplossing. De teams die op de eerste, tweede en derde plaats eindigden, gingen erg fier met geschenkmanden of wijn naar huis.

¡Felicidades a los equipos ganadores! Gracias y felicidades a todos los participantes.

Muchas gracias a Luis (el cocinero), a Kim (el camarero), a Ronny (el director) y a Gisela, Mónica, Carla, Jessa y Caroline (las 5 profesoras de español).

Hasta la próxima vez.