foto van 4 personen

Nederlands voor anderstaligen

Nederlands voor anderstaligen

Wil je Nederlands leren … om werk te vinden in Vlaanderen of Nederland? Om je kinderen met hun huiswerk te helpen? Om de TV- programma’s te begrijpen? Om naar de markt of de winkel te gaan? Om met je buren te kunnen praten? Om te kunnen verder studeren? Om je te kunnen uitdrukken bij een dokter of in een ziekenhuis? Om je thuis te voelen in Vlaanderen?

Dan zit je bij ons op de juiste plaats! Alle vaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) komen aan bod!

 

Welke module?

Je kan kiezen; wil je liever eerst leren praten en luisteren en later leren lezen en schrijven?

Dat kan! Na de eerste 120 uur kies jij welke vaardigheid belangrijk is voor jou. In de les oefenen we vooral die stukjes Nederlands die bij jouw leven passen: je zoekt werk, je wil begrijpen wat je kinderen op school doen, je wil een winkel starten, je wil hoger onderwijs volgen, …, kortom een cursus op maat. Er is ook online lesmateriaal beschikbaar voor in de klas en thuis.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Voor de eerste module 120 u. is geen voorkennis vereist.

Voor de volgende modules is één van de volgende documenten nodig : a) een certificaat van de vorige module ; b) een toelatingsproef of c) een niveaubepalingstest.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster NT2 Maaseik 2018-2019

Uurrooster NT2 Waterschei 2018-2019

 

lesplaatsen

Genk – Maaseik