La bella Italia

La bella Italia

De cursisten van de opleiding Italiaans brachten onder begeleiding van hun leerkracht Franco Pellegrini een bezoek aan het mooie Italië.
Hieronder een glimp uit het dagboek 

Italië = lekker eten, mooi weer en veel cultuur!
Ja, we hebben goed gegeten en gedronken. We aten biefstuk in een paleis uit de 18e eeuw, groentetaart te Lucca (bizar maar lekker), ijs van Dondoli te San Gimignano (2 x wereldkampioen) en proefden de wijnen van Panizzi. Heel speciaal!
Maar aan dé Toscaanse specialiteiten “Trippa” en “Lampredotto” – gemaakt van slachtafval, namelijk de 4 rundsmagen – hebben we ons niet gewaagd.
Wat het mooie weer betreft, de landing te Pisa was nat en koud! De toren stond nog steeds scheef. Het regende pijpenstelen en mooie foto’s maken was een kunst.
Gauw weg hier. Op zoek naar onze airbnb te Filettole. Een mooie villa uit de jaren 1800 met 6 slaapkamers, een authentieke keuken (waar een cake klaar stond op tafel) en in de buurt van de autostrade. Perfect om de belangrijkste steden te bereiken.
Maar koud! In Toscane wordt de verwarming gewoonlijk niet meer gebruikt vanaf april. Wij hebben ze meteen enkele graden hoger gezet.
Ook de volgende dagen zouden we dineren in restaurants met onze jassen aan! Maar lekker was het steeds. In ieder geval, de sfeer zat goed, het eten en de wijn was zeer lekker en de omgeving prachtig! Een geweldige reis waar we nog lang over zullen napraten!