Koken

Koken = culinair genieten …

Het wonder van het ontdekken van de prachtige kookkunst, het plezier met eten te experimenteren totdat de perfecte smaak is gevonden en de gezelligheid aan tafel die met vrienden wordt gedeeld.

De mooiste momenten worden meestal aan tafel beleefd. Zou het niet mooi zijn mensen gelukkig te maken door jouw kookkunst? Voor sommigen zijn “geregjes” (dixit Sergio Herman) sexy en top. U op weg helpen naar het slagen hierin is voor ons een uitdaging.!

Alle kookgeheimen kom je te weten in onze vier jaar durende cursus en dit gedurende één avond per week. Er is geen enkele voorkennis vereist om te beginnen aan deze culinaire ontdekking. In de eerste module maken we kennis met de keuken en haar kookgerief, maar ook de vele kookbenodigdheden krijgen een naam. Het lokaal is verdeeld in kookeilandjes waarin je per twee of drie werkt, afhankelijk van de module en het aantal cursisten.  

Elke cursist maakt naar eigen vermogen en onder begeleiding van een gemotiveerde leerkracht een opgelegd gerecht, om op het einde van de avond te komen tot een menu waarvan we samen het bekomen resultaat proeven. In ieder gerecht zit er wel één of andere basistechniek verweven die we telkens opnieuw onder de knie proberen te krijgen. De moeilijkheidsgraad van de gerechten en de technieken evolueren naarmate de lessen en de modules vorderen.

Is al dat kokkerellen iets voor u … ? Niet twijfelen, … inschrijven !!!
Wij willen U graag verwelkomen en gemotiveerd begeleiden in die evolutie naar een echte cuisinier!

 

 

te downloaden documenten

Uurrooster Koken Bree 2017-2018

Uurrooster Koken Maaseik 2017-2018

Uurrooster Koken Eisden 2017-2018