Koken

Koken = culinair genieten!!!

Het wonder van het ontdekken van de prachtige kookkunst, het plezier met eten te experimenteren totdat de perfecte smaak is gevonden en de gezelligheid aan tafel die met vrienden wordt gedeeld. De mooiste momenten worden immers aan tafel beleefd!

Alle kookgeheimen kom je te weten in één avond per week. Er is geen enkele voorkennis vereist om te beginnen aan deze culinaire ontdekking. In de eerste module maken we kennis met de keuken en haar kookgerief, maar ook de vele kookbenodigdheden krijgen een naam. Het lokaal is verdeeld in kookeilandjes waarin je per twee of drie werkt, afhankelijk van de module en het aantal cursisten.

Elke cursist maakt naar eigen vermogen en onder begeleiding van een gemotiveerde leerkracht een opgelegd gerecht, om op het einde van de avond te komen tot een menu waarvan we samen het resultaat kunnen proeven. In ieder gerecht zit er wel één of andere basistechniek verweven die we onder de knie proberen te krijgen. De moeilijkheidsgraad van de gerechten en de technieken evolueert naarmate de lessen en de modules vorderen.

Is al dat kokkerellen iets voor jou … ? Niet twijfelen, … inschrijven !!! Wij willen je graag verwelkomen en begeleiden in die evolutie naar een echte cuisinier!

 

Welke module?

· Voor de beginners is er onze basiscursus, voor ervaren koks zijn er de modules trendy en gastvrij koken. Voor wie het graag eens anders heeft, zijn er de alternatieve gerechten. Alle modules worden apart aangeboden. Je kiest dus zelf hoever je wilt gaan. Een smakelijke aanrader voor iedereen!

· Wil je vers brood, taarten, koekjes en ander lekker gebak zelf kunnen bereiden? Of hou je meer van quiches en ander hartig gebak? Volg dan eerst een basiscursus, om je daarna te wagen aan banketbakken.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster Koken Bree 2018-2019

Uurrooster Koken Maaseik 2018-2019

Uurrooster Koken Eisden 2018-2019