Kapper

Kapper

Zit je graag met je handen in het haar?

Wil je graag een hip en goed verzorgde kapsel kunnen creëren?

Een karakterloos kapsel snel weer in model brengen? Een futloos kapsel zo weer in de krul krijgen? Of op de hoogte blijven van de nieuwste trends?

Denk je eraan een kapperszaak te starten?

Volg onze kappersopleiding en weet raad met elk soort kapsel!

 

Welke module?

Tijdens deze lessen maak je kennis met alle technieken die een kapper moet beheersen.

Je verzorgt het haar van mannelijke en/of vrouwelijke klanten door het te wassen, te knippen, te kleuren en/of vorm te geven naar de wens van de klant of naar een bepaald

model. Je leert een behandelingsplan op te stellen voor je klant.

Vervolgens komen de verschillende gelaatsvormen met aangepaste styling, het brushen, watergolf, permanent, kleuringen en snitten aan bod.

Er is ook salonwerk waar alle technieken verfijnd worden en gelegenheidskapsels ingeoefend worden. Je leert met andere woorden commercieel werken.

Naast de specifieke kappersmodules krijg je ook een introductie in manicure en make-up.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster Kapper Genk 2018-2019

 

 

Diploma

Heb je nog geen secundair diploma? Dan kan je met deze opleiding Kapper in combinatie met de opleiding Aanvullende algemene vorming alsnog bij ons je diploma secundair onderwijs halen! Meer info op ons secretariaat.