Hout

Als je van hout houdt dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Je toekomst is alvast verzekerd, want de vraag naar traditionele, creatieve houtbewerkers groeit en hout is in!

In de opleiding Hout, leer je alles over hout als materiaal en houtbewerking. Hout is een puur materiaal dat zich uitstekend leent voor het maken van meubels en voor toepassingen in en rond het huis. Je komt alles te weten over de eigenschappen van hout, hoe je het kan bewerken en welke uitrustingen je nodig hebt als houtbewerker, meubelmaker of schrijnwerker.

Er zijn zowel dag- als avondopleiding mogelijk.

Welke module?

Je leert eerst de basis van hout bewerken, zowel manueel als machinaal, en je maakt houten constructies. Kies je voor binnenschrijnwerk dan leer je trappen, plafonds en wanden maken en plaatsen. Bij buitenschrijnwerk maak je ramen en deuren. Als daktimmerman leer je allerlei dakconstructies plaatsen in woningen en panden. Of wil je liever je eigen tafel, stoelen of kast maken? Dat kan! In de opleiding interieurelementen leer je je eigen meubels maken.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster Schrijnwerker Maaseik 2018-2019

 

Diploma

Heb je nog geen secundair diploma? Dan kan je met deze opleiding Hout in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming alsnog bij ons je diploma secundair onderwijs halen! Meer info op onze secretariaten.