Fotografie

Ben je gek op fotograferen en wil je graag meer professionele technieken aanleren?

Heb je een spiegelreflexcamera aangekocht en zou je de functies graag beter leren kennen om prachtige foto’s te kunnen nemen?

Dan is de opleiding Digitale Fotografie exact de cursus waar jij naar op zoek bent!

Digitale fotografie is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Haast iedereen is de trotse bezitter van een digitaal toestel. Weinigen weten echter de mogelijkheden van hun toestel optimaal te benutten.

Bij ons leer je tijdens de lessen stapsgewijs je fotocamera beter te gebruiken. Je wordt niet alleen een betere fotograaf maar je gaat ook snel iedereen kunnen verrassen met de “profi-look” van je gemaakte foto’s.

Je ontdekt stapsgewijs de veelzijdigheid van je digitale camera. Geleidelijk aan leer je bewuster alle instellingen gebruiken voor het maken van portretten, landschapsfoto’s, macro-opnames, enz. Je leert kijken naar de omgeving, het licht, het lijnenspel … en maakt op die manier betere composities en mooiere foto’s. Tijdens de cursus krijg je ook veel handige tips en tricks van onze ervaren lesgevers met een ruime praktijkervaring in de fotografie.

Je leert enkele softwarepakketten gebruiken waarmee je je foto’s kunt beheren en bewerken: kleur en contrast verbeteren, storende elementen verwijderen, omzetten in zwart/wit, werken met lagen, …

Foto’s maken kan iedereen, maar een goede foto maken? Dat leer je hier!

Geïnteresseerd in fotografie? Grijp je kans! Fotograferen is kijken, vormgeven en creatief zijn!

 

Welke module?

De opleiding bestaat uit 3 modules. Je start met Digitale fotografie deel 1. Je leert tijdens de verschillende modules je camera bedienen en je leert uitvoerig de technieken van het digitale fotograferen. Je verneemt alles over belichting, kleuren, scherpte en scherptediepte, witbalans,… en nog veel meer. We leren je hoe je foto’s via een softwarepakket kunt bewerken en verbeteren.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster digitale fotografie Bree 2018-2019

Uurrooster digitale fotografie Waterschei 2018-2019

Uurrooster digitale fotografie Maaseik 2018-2019

 

Enkele impressies van werken van onze cursisten.

Meer foto’s en filmpjes kan je terugvinden bij de nieuwsitems.