Automecanicien (TKO)

De opleiding Hulpmecanicien / Mecanicien / Technicus personen- en lichte bedrijfswagens is heel veelzijdig en praktisch ingericht. Je leert hoe je het onderhoud van een wagen moet doen: beperkt, periodiek of voor de technische inspectie. Je leert een diagnose te stellen: algemeen of van motor en elektrische/elektronische voertuigkringen. Ook het uitvoeren van allerhande herstellingen van eenvoudig tot complex komt uitgebreid aan bod. Tot slot staan het klaarmaken van je eigen wagen, het reviseren van motoren en zelfs het uit- en ombouwen van voertuigen op het programma. De opleiding is modulair opgebouwd en doorloop je op je eigen tempo.

 

inhoud

Als hulpmecanicien leer je voornamelijk de onderhoudsactiviteiten, visuele controles en activiteiten in verband met banden, uitlaten en schokdempers. Je leert grondige controles uitvoeren op motor, koppeling, versnellingsbak, aandrijving, ophanging, remmen en chassis. Je leert kleine herstellingen aan voertuigen uitvoeren, wielen uitbalanceren en het vervangen van remmen, schokdempers & uitlaten.

In de opleiding ‘Mecanicien Personen- en Lichte Bedrijfswagens’ leer je de courante mechanische en elektromechanische herstellingen. Al doende ondervind je hoe je eenvoudige frequente- of complexe herstellingen uitvoert, hoe je je eigen wagen klaarmaakt voor de keuring, het onderhoud ervan doet en hoe je een motor reviseert.

In de opleiding ‘Technicus’ leer je een diagnose stellen: algemeen of van motor- en elektrische/elektronische voertuigkringen. Ook het uitvoeren van allerhande herstellingen van eenvoudig tot complex, het uitlezen van je wagen, aircosystemen, … komen uitgebreid aan bod. Tot slot staan het herstellen van je eigen wagen en het reviseren van motoren en van voertuigen op het programma.

 

doelgroep

Iedereen die op een vakkundige manier aan auto’s wil leren werken.

 

gewenste voorkennis / toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

 

lesplaatsen

Genk

te downloaden documenten

Uurrooster Auto Genk 2018-2019