foto automecanicien

Auto

Auto

Wil je eindelijk eens je eigen wagen leren onderhouden?

Wil je op eigen houtje je wagen klaarmaken voor de keuring?

Wil je een diagnose leren stellen of weten hoe een motor werkt?

Of misschien wil je wel een elektrische storing leren opsporen en herstellen?

Of je motor reviseren? Of … nog zoveel meer!

Dan is de opleiding Hulpmecanicien / Mecanicien / Technicus personen- en lichte bedrijfswagens voor jou de juiste opleiding! De opleiding is heel veelzijdig en praktisch ingericht.

Het uitvoeren van allerhande herstellingen van eenvoudig tot complex komen uitgebreid aan bod. De opleiding is modulair opgebouwd en doorloop je op je eigen tempo. Schrijf je nu in!

 

Welke module?
  • – Als hulpmecanicien leer je voornamelijk de onderhoudsactiviteiten, visuele controles en activiteiten in verband met banden, uitlaten en schokdempers. Je leert grondige controles uitvoeren op motor, koppeling, versnellingsbak, aandrijving, ophanging, remmen en chassis. Je leert kleine herstellingen aan voertuigen uitvoeren, wielen uitbalanceren en het vervangen van remmen, schokdempers & uitlaten.
  • – In de opleiding ‘Mecanicien Personen- en Lichte Bedrijfswagens’ leer je de courante mechanische en elektromechanische herstellingen. Al doende ondervind je hoe je eenvoudige frequente of complexe herstellingen uitvoert, hoe je je eigen wagen klaarmaakt voor de keuring, het onderhoud ervan doet en hoe je een motor reviseert.
  • – In de opleiding ‘Technicus’ leer je een diagnose stellen: algemeen of van motor- en elektrische/elektronische voertuigkringen. Ook het uitvoeren van allerhande herstellingen van eenvoudig tot complex, het uitlezen van je wagen, aircosystemen, … komen uitgebreid aan bod. Tot slot staan het herstellen van je eigen wagen en het reviseren van motoren en van voertuigen op het programma.
  • – Specifieke module diagnose en motor management: opzoeken van motorstoringen, metingen met multimeter en scoop, werken met uitleesapparatuur, diagnose aan de hand van elektrische schema’s.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster Auto Genk 2018-2019

 

Diploma

Heb je nog geen secundair diploma? Dan kan je met deze opleiding Auto in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming alsnog bij ons je diploma secundair onderwijs halen!