foto klas met leerkracht

Algemene vorming

Algemene vorming

Je diploma halen in het tweedekansonderwijs (TKO) ? Je kan het!!!

Waarom je je diploma secundair onderwijs nog niet behaalde, doet er niet toe. Je wilt je diploma graag behalen om verder te studeren, beter te presteren op de arbeidsmarkt, of gewoon voor jezelf? Een diploma secundair onderwijs biedt verschillende voordelen: je hebt toegang tot het Hoger Onderwijs, je kan starten bij openbare diensten zoals politie, brandweer, je wordt in een hogere weddeschaal betaald, …

Hoe oud of hoe jong je ook bent, het is nooit te laat om je leven een nieuwe wending te geven. In ons centrum krijg je een nieuwe kans. Onze ervaren docenten staan klaar om jou daarbij te helpen en je te gidsen richting opleiding en diploma.

In het volwassenenonderwijs is het behalen van een diploma secundair onderwijs mogelijk als je de opleiding Aanvullende Algemene Vorming combineert met een beroepsspecifieke opleiding. Als je beide trajecten succesvol beëindigt, ontvang je een volwaardig diploma secundair onderwijs.

Wij zijn flexibel en à la carte:

· Je kan een deel van je traject zelf bepalen.

· Je kan de lessen overdag of ‘s avonds volgen.

· Je wil een aantal losse modules volgen? Ook dat kan!

En nu?

Aarzel niet langer en neem contact op met ons secretariaat of kom even langs op de Halmstraat 12 te Waterschei voor meer info!

 

Welke module?

 

  • MODERNE VREEMDE TALEN: Frans / Engels bestaat uit 4 modules. Als je slaagt voor module 1 kan je doorgaan naar module 2, en zo verder tot je module 4 afgewerkt hebt. Spreek je al Frans? Dan kan je meedoen aan de vrijstellingsproef. Op die manier kan je dadelijk starten in een hoger niveau.

 

  • WISKUNDE: Je leert de belangrijkste wiskundige concepten, begrippen en vaardigheden.

 

  • INFORMATIE- EN COMMUNICATIETECHNOLOGIE: Je verwerft een aantal basis ICT-vaardigheden en leert vlot met een computer en internet werken.

 

  • WETENSCHAPPEN: Deze module wil van jou iemand maken die de wetenschappen begrijpt maar zeker geen wetenschapper. Je krijgt een kijk op de diverse wetenschappelijke domeinen (fysica, biologie, aardrijkskunde) en hun rol die ze spelen in onze samenleving. Je leert op een kritische manier wetenschappelijke artikels lezen en interpreteren.

 

  • MAATSCHAPPIJ, CULTUUR EN ORGANISATIE EN SAMENWERKING (MaCuSa): Je ontwikkelt de nodige vaardigheden om je actief te ontplooien en te participeren in de samenleving. MaCuSa is een participatief vak. Dat wil zeggen dat jij mee de inhoud bepaalt. Jouw inbreng is de motor. Je enthousiasme geeft de energie om samen het traject tot een goed einde te brengen.

 

  • NEDERLANDS: Je leert sollicitatiebrieven en verslagen schrijven. Je maakt gestructureerde samenvattingen en weet jezelf ook mondeling goed uit te drukken. Luisteren naar anderen, argumenten van anderen weerleggen of beamen en versterken hoort er ook bij.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

 

Gewenste voorkennis / Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

 

Praktisch

Meer info over inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement… vind je hier.

 

Uurroosters

Uurrooster AAV Waterschei 2018-2019

Uurrooster AAV Waterschei 2018-2019 Modules

 

Diploma

Diploma secundair onderwijs = AAV + beroepsspecifieke opleiding

Je kan je diploma secundair onderwijs behalen in combinatie met volgende beroepsspecifieke opledingen:

Auto

Begeleider in de kinderopvang

Boekhoudkundig bediende

Hersteller elektrische huishoudtoestellen

Hout

ICT en administratie

Intercultureel medewerker

Jeugd- en gehandicaptenzorg

Kapper

Medisch administratief bediende

MIG/MAG en TIG-lasser

Schoonheidsspecialist

Secretariaatsmedewerker

Zorgkundige

 

lesplaats

Genk