foto van 4 personen

Nederlands

Nederlands

Wil je Nederlands leren … om werk te vinden in Vlaanderen of Nederland? Om je kinderen met hun huiswerk te helpen? Om de TV- programma’s te begrijpen? Om naar de markt of de winkel te gaan? Om met je buren te kunnen praten? Om te kunnen verder studeren? Om je te kunnen uitdrukken bij een dokter of in een ziekenhuis? Om je thuis te voelen in Vlaanderen?
Alle vaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) komen aan bod.

 

Inhoud

Je kan kiezen; wil je liever eerst leren praten en luisteren en later leren lezen en schrijven? Dat kan ! Vanaf dit schooljaar kies jij na de eerste 120 uur welke vaardigheid belangrijk is voor jou. In de les oefenen we vooral die stukjes Nederlands die bij jouw leven passen: je zoekt werk, je wil begrijpen wat je kinderen op school doen, je wil een winkel starten, je wil hoger onderwijs volgen, …, kortom een cursus op maat. Er is ook online lesmateriaal beschikbaar voor in de klas en thuis.

 

doelgroep

Iedereen die minstens 16 jaar is en die Nederlands wil leren (als tweede taal) of zich verder willen bekwamen in het Nederlands om een goede job te vinden of om verder te studeren.

 

gewenste voorkennis / toelatingsvoorwaarden

Voor de eerste module 120 u. is geen voorkennis vereist. Voor de volgende modules is één van de volgende documenten nodig : a) een certificaat van de vorige module ; b) een toelatingsproef of c) een niveaubepalingstest.

 

lesplaatsen

Bree – Genk – Maaseik

 

Te downloaden documenten

Uurrooster NT2 Bree 2016-2017 Semester 2

Uurrooster NT2 Maaseik 2016-2017 Semester 2

Uurrooster NT2 Waterschei 2016-2017 Semester 2